[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/08\/20\/spasilacki-brod-open-arms.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/08\/20\/100x73\/spasilacki-brod-open-arms.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/08\/20\/spasilacki-brod-open-arms.jpg","size":"364.45","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Svijet

Još jedan migrant skočio u more s broda 'Open Arms' kod talijanske obale

Još jedan migrant spašen je nakon skoka u more s broda 'Open Arms' u blizini Italije, koja već 19 dana ne dozvoljava španskom humanitarnom spasilačkom brodu pristup svojim lukama.

Situaciju na palubi broda, na kojem se nalazi više od stotinu migranata, humanitarci opisuju kao "punu očaja", navodeći da se muškarac bacio u vodu u pokušaju da se domogne kopna, dok je istovremeno jedna žena dobila panični napad, prenosi AP.

Kapetan broda prethodno je obavijestio talijanske vlasti da posada od 17 ljudi ne može više da kontrolira situaciju na brodu i sprječava tuče među frustriranim migrantima.

Talijanski ministar unutarnjih poslova je odbio da dozvoli prilaz brodu koji je usidren kod ostrva Lampeduza, iako se šest zemalja Evropske unije saglasilo da preuzme migrante. 

Migrante, čiju većinu čine Afrikanci, prihvatio je brod 'Open Arms' kraj obale Libije i oni čekaju da se iskrcaju na južnom talijanskom ostrvu Lampeduza.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!