[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/27\/co.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/27\/100x73\/co.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/27\/co.jpg","size":"49.88","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Svijet

Još dva slučaja zaraze koronavirusom u Engleskoj

Još dva pacijenta su pozitivni na koronavirus u Engleskoj, čime se ukupan broj zaraženih popeo na 15. 

Oni su prebačeni na specijalistički infektivni centar u Liverpoolu i Londonu, saopćeno je iz britanskog ministarstva zdravstva.

Pacijenti su se zarazili virusom jer su boravili u Italiji i na Tenerifima, izjavio je zdravstveni zvaničnik Chris Whitty.

Očekuje se da će biti  još slučajeva zaraze, javlja BBC.

Osoba koja se zarazila virusom na Tenerifima je porijekom iz Derbyshirea, a jedna škola u okrugu je zatvorena zbog tog slučaja.

Nije jasno iz kojeg dijela Britanije potiče druga zaražena osoba, a u kontakt s virusom je došla tokom puta u sjevernoj Italiji.

Italija trenutno ima više od 400 potvrđenih slučajeva koronavirusa, a vlasti su navele da je 12 osoba preminulo.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!