[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/10\/16\/boris-johnson-24-jul-2019-xinhua.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/10\/16\/100x73\/boris-johnson-24-jul-2019-xinhua.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/10\/16\/boris-johnson-24-jul-2019-xinhua.jpg","size":"75.44","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Svijet

Johnson: Velika Britanija se mora pripremiti za izlazak iz EU bez sporazuma

Velika Britanija se mora "pripremiti" na izlazak iz EU bez sporazuma, rekao je premijer Boris Johnson.

Ako nije došlo do "temeljne" promjene smjera od EU, rekao je da se dvije strane neće moći dogovoriti o ekonomskom partnerstvu nakon Brexita, prenio je BBC.

Velika Britanija odredila je krajnji rok do četvrtka da odluči da li vrijedi nastaviti pregovore usred kontinuiranih neslaganja s liderima EU o uslovima izlaska.

Obje su strane naznačile da žele nastaviti pregovore, ali  je Unija  rekla da je na Velikoj Britaniji da povuče sljedeći potez.

Predsjednica Evropske komisije Ursula von der Leyen rekla je da će pregovarači EU nastojati "intenzivirati" razgovore narednih dana.

- EU nastavlja raditi na dogovoru, ali ne po svaku cijenu - napisala je ona na Twitteru.

Govoreći u Downing Streetu, Johnson je odbio odgovoriti da li je Velika Britanija sada spremna napustiti proces zbog neslaganja oko ribarstva i pitanja konkurentnosti.

 

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!