[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/10\/27\/jelena-trivic.png","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/10\/27\/100x73\/jelena-trivic.png","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/10\/27\/jelena-trivic.png","size":"700.30","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Bosna i Hercegovina

Jelena Trivić na NSRS: Znam ja Petkoviću da se vi bojite "generala" i da mu ne smijete oduzeti riječ

Poslanici SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske napustili su današnju posebnu sjednicu, kako je rekao Milan Radović, zamjenik predsjednika SDS-a, zbog uvreda koje je Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH, uputio opoziciji.

Radović je rekao da je SDS bio spreman da podrži veto za granični prelaz Gradiška i oko migranata, jer je to u interesu građana Srpske.

„Nema svrhe da tamo sjedimo i dajemo legitimitet nekome ko koristi NSRS za lične obračune. Ovo je dno dna i u tome ne možemo učestvovati“, rekao je Radović.

Odlaskom SDS-a dovedena je u pitanje dvotrećinska većina koja je potrebna za ovu vrstu glasanja. Osim SDS-a sjednicu su napustili i poslanici PDP-a.

"Vi ste umislili da sve počinje i završava sa vama", rekao je Miladin Stanić(SDS) poslanik u NSRS u svom govoru koji je bio uvod u novi obračun sa Miloradom Dodikom.

“Slažemo se prije svega u činjenici da mi ne možemo prihvatiti nametnute zakone od strane visokog predstavnika. Ne možemo i nećemo i to da ste najgori na svijetu bićemo saglasni sa vama. Takođe se ne slažemo i sa nametnutim presudama i odlukama Ustavnog suda BiH. Ali mi nećemo da nas slijepac vodi i nećemo da budemo slijepo poslušni. Neprijatelji ratuju, prekinu rat i prave dogovor, a vi mislite da ste bogom dani da je vama dopušteno sve, izuzev toga što ste pretjerali svaku mjeru oko pljačke, da mislite da Parlament RS treba da mlatite sa njim kako se dopada jednom čovjeku. Samo je on važan, samo on ima pravo da pljačka, da štiti porodicu, svi mi ostali nemamo pravo. I samo da znate ukoliko bilo šta izgovorite (obraća se Dodiku) na bezobrazan način, kao što ste to do sada radili prema opoziciji, napustićemo sjednicu.”

Milorad Dodik odmah je replicirao Staniću:

“Drago mi je gospodine Staniću imate takvu inspiraciju i da vas moja pojava tako inspiriše i omogućava vam jak imunitet da ste stalno u naponu. Mislim da mašite skroz, ništa novo niste rekli osim što trabunjate stalno isto“.

Stanić je zatim počeo da vrišti na Dodika.

“Tata ti trabunja! Ne možeš da mi govoriš ružne riječi”, rekao je Stanić nazivajući ga idiotom.

Milorad Dodik na žustri nastup Stanića reagovao je osmijehom i nastavio sa repliciranjem.

Ranije je potpredsjednica Partije demokratskog progresa(PDP) Jelena Trivić  kazala Milanu Petkoviću da nije upozorio Milorada Dodika u njegovom izlaganju u kojem se udaljio od dnevnog reda sjednice.

- Izrekli ste dvije opomene,bili ste dužni da mu oduzmete riječ! Ali ja Petkoviću vas razumijem, možda se vi bojite generala, možda ne smijete pošto niste taj čin. Razumijem ja to da se vi potencijalnog generala bojite, ne smijete mu oduzeti riječ!"

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!