[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/03\/25\/football-soccer-europe-uefa.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/03\/25\/100x73\/football-soccer-europe-uefa.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/03\/25\/football-soccer-europe-uefa.jpg","size":"96.98","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Jako teški dani za Real Madrid: Nakon što je od koronavirusa preminuo legendarni predsjednik u bolnici je završio i njegov sin

Francisco Sanz je zaprimljen na odjel intenzivne njege nakon što je nekoliko dana imao visoku temperatiure i druge simptome. On je drugi od trojice sinova Lorenza Sanza te je bio član Real Madrid Castille, podmlatka kraljevskog kluba. Karijeru je završio u Malagi, a bio je predsjednik Granade.

Ranije tijekom dana je nogometni i košarkaši klub Real Madrid odlučio svom oboljelom gradu dati 'veliku donaciju' kako bi se zdravstveni radnici mogli boriti protiv koronavirusa, izvijestila je u utorak predsjednica te autonomne pokrajine.

'Hvala Real Madridu zbog izuzetno važnog doprinosa borbi protiv koronavirusa i spašavanju života. Zaključila sam s njegovim predsjednikom Florentinom Pérezom jednu veliku donaciju u sanitarnom materijalu', priopćila je Isabel Díaz-Ayuso, predsjednica regije Madrida, koja je i sama zaražena koronavirusom.

Madrid i okolica su najveće žarište sa 12.325 oboljelih od ukupno 39.673 u Španjolskoj. Zdravstveni radnici danima apeliraju da im se hitno dostavi zaštitni materijal. Broj oboljelih iz dana u dan raste, a utorak je najteži dan od izbijanja pandemije.

U ponedjeljak je u bolnicu zaprimljen bivši predsjednik Real Madrida, 72-

godišnji Fernando Martín. Samo dva dana ranije umro je 76-godišnji Lorenzo Sanz, također bivši predsjednik kraljevskog kluba.

U Španjolskoj je 87 posto preminulih imalo 70 godina ili više godina, rekao je u ponedjeljak šef zdravstvene službe Fernando Simón.

U Madridu je umrlo 1.535 osoba, a gradsko klizalište je privremeno pretvoreno u mrtvačnicu budući da se gradske posmrtne službe suočavaju snedostatkom kapaciteta uslijed ritma kojim pristižu novi preminuli.

Real Madrid je prvi među sportskim klubovima poslao igrače i zaposlenike u karantenu kada je 12. ožujka dijagnosticiran Covid-19 njegovom košakašu Treyu Thompkinsu. Klupski centar na sjeveru grada, s oko 400 sportaša i zaposlnika, je zatvoren kao i stadion Santiago Bernabéu.

Šef klupske liječničke službe je hrvatski liječnik Niko Mihić. Za klub nastupaju 34-godišnji nogometaš Luka Modrić i 18-godišnji košarkaš Boris Tišma koji se dvanaest dana nalaze u samoizolaciji u kući gdje treniraju po individualnom programu.

Real Madrid u utorak nije otkrio koliko je novca donirao gradu za borbu portiv koronavirusa.

Klub, 13 puta prvak Europe u nogometu i 10 u košarci, na svojoj internetskoj stranici objavio je video kojeg je izradila vlast Madrida a čiji je cilj podići moral za više od šest milijuna zabrinutih stanovnika grada i okolice.'Madrid, uskoro ćeš opet biti ti', istaknuto je na stranici 118 godina starog Real Madrida.

izvor: tportal.hr

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!