[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/09\/20\/55zh6m-nebo-m-mobile-multiband-radar-system-02.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/09\/20\/100x73\/55zh6m-nebo-m-mobile-multiband-radar-system-02.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/09\/20\/55zh6m-nebo-m-mobile-multiband-radar-system-02.jpg","size":"500.50","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Svijet

Izraelci će objasniti Rusima razlog rušenje vojnog aviona u Siriji

Delegacija izraelskih odbrambenih snaga (IDF) razgovarat će u Moskvi sa ruskim kolegama o padu ruskog vojnog aviona Il-20 u Siriji.

Delegacija predvođena komandirom izraelskih vazdušnih snaga Amikam Norkin, predat će ruskoj strani "izvješće o stanju" o padu aviona, prenosi RT.

Ruski vojni avion je greškom pogođen prije dva dana od sirijske vojske nenamjerno u pokrajini Latakija, usred izraelskih napada.

Rusija je za taj incident okrivila Izrael i zaprijetila osvetom.

Izraelska delegacija će dostaviti i dokaze o navodnim pokušajima "uspostavljanja iranskog vojnog prisustva u Siriji".

Rusko ministarstvo odbrane ranije je saopćilo kako je ruski vojni avion Il-20 s 14 članova posade nestao s radara iznad Sirije u isto vrijeme kada su izraelske i francuske snage izvodile napade na ciljeve u toj bliskoistočnoj državi.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!