[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/08\/05\/fna-125126.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/08\/05\/100x73\/fna-125126.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/08\/05\/fna-125126.jpg","size":"51.88","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Kultura

Izložba 'Ljepote juga' Alana Hadžića otvorena u Mostaru

"Ljepote juga" naziv je prve samostalne izložbe fotografija Alana Hadžića iz Mostara koja je otvorena u utorak navečer u mostarskom Centru za kulturu.

Izloženo je 40 fotografija na kojima je prikazan prelijep hercegovački pejzaž.

- Na fotografijama su zabilježeni zanimljivi motivi i kompozicije na različitim lokalitetima, od Livna,Posušja, Blidinja, Gruda, Ljubuškog, Kravica, pa sve do Trebinja, Popovog polja, Mostara, Čapljine i Neuma - kazao je autor Hadžić.

Istaknuo je kako se na fotografijama mogu vidjeti brojne prirodne i kulturne znamenitosti Hercegovine, i to rijeke, jezera, vodopadi, planine i drugi motivi.

Alan Hadžić je dugogodišnji televizijski snimatelj. U svijet fotografije je ušao sasvim slučajno, snimajući turističke  reportaže za televiziju. Pokretne slike postale su iznenada trenuci "zarobljeni" u vremenu.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!