[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/01\/14\/l-ca9f2b204a3edc8f5ace9c42817f652a.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/01\/14\/100x73\/l-ca9f2b204a3edc8f5ace9c42817f652a.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/01\/14\/l-ca9f2b204a3edc8f5ace9c42817f652a.jpg","size":"86.58","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Bosna i Hercegovina

Izetbegović s predstavnicima Udruženja generala BiH razgovarao o političkoj i sigurnosnoj situaciji

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović sastao se sa predstavnicima Udruženja generala Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz SDA.

Na sastanku je razgovarano o političkoj i sigurnosnoj situaciji u Bosni i Hercegovini, sa posebnim fokusom na jednostrane postupke vlasti entiteta RS kojima se podriva Dejtonski mirovni sporazum, te ugrožavaju mir i stabilnost.

Zajednički je istaknuta važnost pružanja institucionalnog odgovora na aktuelne izazove i prijetnje sa kojima se država suočava, te jačanja kapaciteta državnih institucija. 

Predstavnici Udruženja generala Bosne i Hercegovine su naglasili da se u punom kapacitetu stavljaju na raspolaganje institucijama Bosne i Hercegovine. Upoznali su Izetbegovića sa namjerom da se u narednom periodu sastanu sa predstavnicima svih probosanskih političkih stranaka.

Izetbegović je pozdravio poziv Udruženja generala Bosne i Hercegovine za uspostavljanje jedinstvenog političkog fronta svih probosanskih parlamentarnih stranaka po pitanju zaštite interesa države Bosne i Hercegovine.

Sastanku su prisustvovali predsjednik Udruženja generala Bosne i Hercegovine Rizvo Pleh, zamjenik predsjednika Sulejman Vranj, generalni sekretar Sadik Klinić, generali Džemal Merdan, Nedžad Ajnadžić, Ismet Alija, Enes Huseinović i Mustafa Polutak, te predsjednik Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Asim Sarajlić.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!