[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/20\/kina-maske-koronavirus-xinhua.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/20\/100x73\/kina-maske-koronavirus-xinhua.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/20\/kina-maske-koronavirus-xinhua.jpg","size":"85.36","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Svijet

Iranski zvaničnici pozvali na suspenziju vjerskih okupljanja zbog korona virusa

Iranski zdravstveni zvaničnici pozvali su na suspenziju svih vjerskih okupljanja u Qomu, javila je u četvrtak novinska agencija ISNA, nakon što su još dvije osobe testirane pozitivne na korona virus u ovom svetom gradu.

Sve su tri osobe testirane pozitivno na virus, rekao je glasnogovornik iranskog ministarstva zdravlja, prenosi Reuters.

- Dvoje ljudi je testirano pozitivno na Covid-19 u Qomu, a jedna osoba u Araku, čime se ukupan broj potvrđenih slučajeva u Iranu popeo na pet - rekao je iranski zvaničnik Kianush Jahanpur.

Jahanpur je rekao da su svi pacijenti Iranci, a osoba zaražena u centralnom gradu Araku je ljekar iz Qoma, javila je novinska agencija ISNA.

 

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!