[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/01\/17\/iran-avion-pad-januar-2020-irna.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/01\/17\/100x73\/iran-avion-pad-januar-2020-irna.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/01\/17\/iran-avion-pad-januar-2020-irna.jpg","size":"265.18","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Svijet

Iran - Nemojte pretvarati avionsku nesreću u političko pitanje

Sve zemlje vezane za pad ukrajinskog aviona u Iranu trebale bi izbjegavati pokušaje da se taj incident pretvori u političko pitanje, izjavio je u petak glasnogovornik iranskog ministarstva vanjskih poslova.

- Molimo sve strane da se ovakve stvari, a posebno ova tragična nesreća, ne koriste kao opravdanje za političke poteze - prenijela je polu-zvanična novinska agencija ISNA riječi glasnogovornika Abbasa Mousavija.

Pet zemalja čiji su državljani poginuli kada je Iran prošle sedmice oborio putnički avion, tražilo je od Teherana da plati odštetu porodicama žrtava i da ih svijet pomno posmatra, podsjeća Reuters.

Mousavi je rekao da je Iran sarađivao "van očekivanja" sa zemljama čiji su državljani poginuli u nesreći, prenosi ISNA.

Kanada, Ukrajina, Švedska, Afganistan i Velika Britanija također su nakon sastanka zvaničnika u Londonu rekli da bi Iran trebao održati "temeljitu, nezavisnu i transparentnu međunarodnu istragu."

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!