[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/10\/11\/iran-tanker-napad-irna.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/10\/11\/100x73\/iran-tanker-napad-irna.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/10\/11\/iran-tanker-napad-irna.jpg","size":"345.39","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Svijet

Iran negira da je Saudijska Arabija ispalila projektil na naftni tanker

Iako su neki mediji pripisali eksplozije na iranskom naftnom tankeru SABITI projektilima ispaljenim iz Saudijske Arabije, iranska Nacionalna naftna kompanija (NOC) odbacila je tu vijest.

NOC je odbacio navode da je Saudijska Arabija ispalila projektil na iranski naftni tanker u Crvenom moru.

Naftni tanker koji pripada kompaniji pretrpio je oštećenja kada ga je pogodio projektil 60 milja od saudijskog lučkog grada Džede u jutarnjim satima.

Širenje naftne mrlje s tankera u Crveno more zaustavljeno je.

Naftni tanker trenutno je u stabilnom stanju a posada broda je živa i zdrava, javila je iranska državna novinska agencija IRNA.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!