[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/30\/inzkoohrprofile.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/30\/100x73\/inzkoohrprofile.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/30\/inzkoohrprofile.jpg","size":"264.91","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Bosna i Hercegovina

Inzko: Oružane snage BiH pozitivna i ujedinjujuća snaga u BiH

Visoki predstavnik Valentin Inzko uputio je čestitke Ministarstvu odbrane, vojnicima i komandnom kadru Oružanih snaga BiH, povodom Dana Oružanih snaga (OS) BiH i 14. godišnjice osnivanja OSBiH.

- Osnivanje Oružanih snaga BiH bio je vrlo kompleksan proces koji je iziskivao viziju, odlučnost i strpljenje. Kombinacija tih sastojaka dovela je do jedne od najuspješnijih reformi u postratnoj BiH. Isti ti sastojci su potrebni sada kako bi cijela zemlja krenula naprijed - izjavio je visoki predstavnik, saopćeno je iz OHR-a. 

Naveo je da su u proteklih 14 godina, Oružane snage BiH izrasle u kompetentnu i profesionalnu vojnu organizaciju, sposobnu da pruži pomoć građanima u svim dijelovima zemlje u vrijeme prirodnih nepogoda, te da uspješno učestvuje u mirovnim misijama širom svijeta.

- Bile su i ostale pozitivna i ujedinjujuća snaga u BiH, istovremeno u potpunosti poštujući pojedinačne identiteta svakog pripadnika Oružanih snaga.

Želim Oružanim snagama BiH da i dalje ostvaruju odlične rezultate u svakodnevnim aktivnostima i sveukupnom radu za dobrobit Bosne i Hercegovine -, zaključio je visoki predstavnik.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!