[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/09\/13\/mojbijeguslobodu-pocitelj.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/09\/13\/100x73\/mojbijeguslobodu-pocitelj.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/09\/13\/mojbijeguslobodu-pocitelj.jpg","size":"366.99","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Kultura

Internacionalna likovna kolonija 'Moj bijeg u slobodu' u Počitelju

Sedma Internacionalna likovna kolonija "Moj bijeg u slobodu" bit će održana u Počitelju od 13. do 20. septembra, u organizaciji Javne Ustanove Muzej "Alija Izetbegović" i Udruženja likovnih umjetnika BiH.

Cilj kolonije je promocija umjetnosti, Bosne i Hercegovine, kao i afirmacija Muzeja na domaćem i međunarodnom nivou.

Umjetnici i umjetnice iz Hrvatske, Rusije, Turske, Ukrajine, Srbije, Makedonije i Bosne i Hercegovine će boraviti u Počitelju i stvarati umjetnička djela tokom naredne sedmice.

Učesnici likovne kolonije su iz BiH: Alica Jakirović, Hiba Mustafić, Dževdet Nikočević, Mirsada Masal, Sead Čerkez, Borko Močević, Ilvana Kadijević, Lana Miličić, Ilonka Jasak, Mehmed Muratović i Anel Jakirović, iz Hrvatske: Josipa Križanović, Mijat Marić i Marina Bedek, Turske: Melik Iskender, Selin Ozalp, Hilal Ozdemir, Basri Erdem i Asli Ozen, iz Makedonije Emel Mahmud, Rusije - Natalia Andreeva, Ukraine - Viktoriya Maslova i Srbije - Dragan Gašić.

Djela nastala na ovoj koloniji bit će predstavljena 19. septembra u Počitelju.

Ulaz je slobodan za sve zainteresovane posjetioce, saopćeno je iz Muzeja "Alija Izetbegović".

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!