[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/19\/vv.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/19\/100x73\/vv.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/19\/vv.jpg","size":"151.89","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Imola se nudi da uskoči umjesto Velike nagrade Kine

Čelnici staze „Enco i Dino Ferari“ ponudili su da u Imoli bude vožena trka kao zamjena za Veliku nagradu Kine, koja je odložena zbog epidemije koronavirusa, ali su i sami svijesni da će to biti nemoguća misija. Predsjednik Imole Uberto Selvatiko Estense je kontaktirao Automobilskog kluba Italija oko mogućnosti da se oživi Velika nagrada San Marina ukoliko se pojavi prilika. Poslednji put na toj stazi trka Formule 1 je vožena 2006. godine, a deset godina kasnije bilo je pokušaja da naslijedi „Moncu“ kao mesto održavanja Velike nagrade Italije. Trka u Kini je bila zakazana za 19. april, ali je nedavno odložena zbog koronavirusa, ali se ne zna kada bi ona mogla da bude održana u slučaju da dobije zeleno svijetlo. S druge strane, Selvatiko Estense ističe da bi staza „Enco i Dino Ferari“ mogla da bude spremna na vrijeme, kao i da ima potrebnu licencu.

Bilo bi teško organizovati sve, ali je staza spremna. Možemo brzo da reagujemo i održimo trku, kao što je slučaj bio u prošlosti. Ne bismo to odradili najbolje što možemo, naravno. Ali, ukoliko bude potrebno, možemo. Imamo homologaciju za Formulu 1, boksovi su spremni, nedostaju nam pojedini dijelovi, ali ako je neophodno sve možemo brzo da organizujemo“, istakao je Selvatiko Estense.

Uprkos prikazanom entuzijazmu, Selvatiko Estense naglašava da bi problem mogla da predstavlja logistika, kao i komercijalna strana.

„To je kao nemoguća misija, ali zašto da ne. Sve je moguće ako Liberti želi. A ja sam sanjar. Oduvek sam se nadao da će se ovakva prilika pojaviti. Ali, biće teško, to je definitivno“, naglasio je prvi čovek staze „Enco i Dino Ferari“.

Zbog činjenice da bi trka trebalo da bude vožena za dva meseca, ako dobije zeleno svijetlo Imola ne bi mogla da plati nadoknadu kao ostale evropske trke, što bi za Liberti bio najveći problem.

izvor:sport klub

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!