[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/10\/16\/xc.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/10\/16\/100x73\/xc.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/10\/16\/xc.jpg","size":"98.32","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Ili će pandemija završiti ili će biti potpuna katastrofa

UEFA razmišlja o promjeni formata za Evropsko prvenstvo koje se igra 2021. godine, ali održavanje šampionata nije ugroženo. 

Prvenstvo je trebalo da se igra ove godine, ali je pomjereno zbog pandemije koronavirusa.

Predsjednik UEFA Aleksander Čeferin kazao je da nije nužno da se igra u 12 gradova širom kontinenta i da se "može igrati u 11, 8, 5 ili u samo jednoj zemlji".

On je rekao da će se EURO održati po rasporedu, ali da je sada upitno da li će se igrati u više od jedne zemlje.

"Ili će pandemija završiti ili će biti potpuna katastrofa", poručio je Čeferin.

EP 2021, u kojem Portugal brani naslov osvojen 2016. godine u Francuskoj, igra se od 11. juna do 11. jula naredne godine.

Prvobitno je najavljeno da se 16. izdanje Evropskog prvenstva održi u Rimu, Londonu, Amsterdamu, Bakuu, Bilbau, Bukureštu, Budimpešti, Kopenhagenu, Dablinu, Glazgovu, Minhenu i Sankt Peterburgu.

Nekoliko gradova domaćina moglo bi da se povuče iz organizacije. To su Baku (Azerbejdžan) i Sankt Peterburg (Rusija). Situacija je neizvjesna i u Bilbau (Španjolska), gdje postoji problem s prodajom karata.

Ako završni turnir ne bude mogao da se održi u 12 zemalja, mogao bi da se premjesti u jednu zemlju.

Engleski mediji vjeruje da bi to mogao da bude London.

izvor:vijesti.me

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!