[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/04\/03\/fna-120287.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/04\/03\/100x73\/fna-120287.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/04\/03\/fna-120287.jpg","size":"76.11","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

I dalje raste broj oboljelih u Čitluku, nema novih slučajeva u Konjicu

U posljednja 24 sata u Hercegovačko-neretvanskoj županije (HNŽ) zabilježeno je 16 novih osoba pozitivnih na novi koronavirus SARS-CoV-2, deset u Čitluku, četiri u Jablanici i dva u Mostaru.

Ukupno je u HNŽ-u do sada registrirano 86 covid-pozitivnih osoba, a dva su slučaja završila smrtnim ishodom. Po broj zaraženih Čitluk je s 29 oboljelih sada najugroženija općina u HNŽ-u.

- Mi smo svoje kapacitete usmjerili ka Čitluku i nastojimo tamo uspostaviti situaciju poput one o Konjicu gdje zadnjih dana nemam novoboljelih ili po jedan-dva nova slučaja - kazao je direktor Zavoda za javno zdravstvo Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) i član Kriznog stožera HNŽ-a prim. dr. Nermin Avdić.

 

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!