[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/09\/25\/hkd-napredak-hrvatska-enciklopedija-bih-sastanak.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/09\/25\/100x73\/hkd-napredak-hrvatska-enciklopedija-bih-sastanak.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/09\/25\/hkd-napredak-hrvatska-enciklopedija-bih-sastanak.jpg","size":"65.69","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Kultura

Hrvatska enciklopedija BiH kapitalno djelo za povijest Hrvata BiH

Predsjednik Hrvatskog kulturnog društva (HKD) Napredak Nikola Čiča i počasni predsjednik i član radnog savjeta projekta za izradu Leksikona Hrvata BiH Franjo Topić primili su u četvrtak u Središnjici HKD-a Napredak predstavnike Hrvatskog leksikografskog instituta BiH, i to ravnatelja Ivana Anđelića i člana znanstvenog vijeća i pomoćnika glavnog urednika Hrvatske enciklopedije BiH Vladimira Šoljića.

HKD Napredak bio je pokretač projekta Enciklopedije od koje su izrađena i tiskana prva dva sveska od planiranih četiri, a cilj sastanka bio je nastavak i okončanje ovog projekta i mogućnost uspostavljanja sinergije djelovanja svih onih koji u jednom ovakvom kapitalnom djelu za Hrvate BiH, ali i povijesti države prepoznaju neprocjenjiv značaj te sveobuhvatno i objektivno sačinjeno povijesno djelo, priopćeno je iz Napretka.

Predsjednik Društva Nikola Čiča i počasni predsjednik Franjo Topić izrazili su žaljenje zbog financijskih poteškoća u kojima se našao Leksikografski institut, te su sugerirali predstavnicima Instituta realiziranje zajedničkog sastanka ranije imenovanih radnih tijela.

Također su obećali potporu i nastavak suradnje, te istaknuli kako očekuju inicijativu i daljnji nastavak tiskanja ovog značajnog, objektivnog i kapitalnog djela za povijest Hrvata u Bosni i Hercegovini.

Pomoćnik glavnog urednika Enciklopedije Vladimir Šoljić istaknuo je kako je već 70 posto od ukupne građe za tiskanje i finaliziranje Enciklopedije spremno te da s nestrpljenjem očekuje ugledati svjetlo dana, a u čemu će i HKD Napredak sudjelovati, stoji u priopćenju.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!