[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/05\/04\/fna-138980.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/05\/04\/100x73\/fna-138980.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/05\/04\/fna-138980.jpg","size":"58.37","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

Gudeljević: Ministarstvo i WHO danas potpisuju novi dvogodišnji sporazum

Ministrica civilnih poslova Bosne i Hercegovine Ankica Gudeljević kazala je danas da će to ministarstvo i Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) danas potpisati novi dvogodišnji sporazum koji je dokaz da je potrebna saradnja između te dvije institucije.

To je izjavila nakon sastanka predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Zorana Tegeltije, pomoćnika federalnog ministra zdravstva Gorana Čerkeza te ministra zdravlja Republike Srpske Alena Šeranića sa delegacijom Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), predvođenom direktorom Regionalne kancelarije za Evropu Hansom Klugeom.

Zahvalila je WHO-u, posebno Uredu u Sarajevu s kojima je Ministarstvo imalo izvrsnu saradnju.

- Bez njihove potpore bi početne aktivnosti u pristupu rješavanja problema Covid-19 bilo mnogo teže, ali imali smo njih koji su nam davali određene smjernice i dijelili neophodne savjete - kazala je Gudeljević.

Izrazila je nadu da će saradnja koja traje više od 20 godina biti nastavljena.

 

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!