[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/09\/03\/atlanta-lightning-strike-edit1.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/09\/03\/100x73\/atlanta-lightning-strike-edit1.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/09\/03\/atlanta-lightning-strike-edit1.jpg","size":"253.85","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Regija

Grom udario u avion kojim je Dačić letio za Ljubljanu

U avion srbijanske vlade 'Falcon' kojim je prvi potpredsjednik Vlade Srbije i ministar vanjskih poslova Ivica Dačić krenuo na Bledski strateški forum sinoć je udario grom, a zahvaljujući prisebnošću pilota avion je sigurno prizemljen na ljubljanski aerodrom, javljaju srbijanski mediji.

Odmah po prizemljenju Dačić je nastavio put Bleda, gdje sudjeluje na Strateškom forumu.

- Pilot je bio priseban. Nije bilo ugodno, ali su mi rekli da avion nije nigdje probušen. Idemo dalje - kazao je Dačić za 'Novosti' nakon udara groma.

Inače, jako nevreme pogodilo je jučer Sloveniju i Hrvatsku, gdje je u roku od samo dva sata zabilježeno više od 20.000 munja.

Ovo nije prva krizna situacija s avionom Vlade Srbije. Naime, krajem svibnja na nebu iznad Grčke pokvario se isti avion u kojem se također nalazio Dačić koji je morao hitno sletjeti u Atenu, i to u roku od 15 minuta.

Dačić će Srbiju predstavljati na tradicionalnom Bledskom strateškom forumu, a ove godine je posvećen stabilnosti u regiji, održivom razvoju i ekonomskom napretku.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!