[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/07\/10\/test-korona.png","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/07\/10\/100x73\/test-korona.png","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/07\/10\/test-korona.png","size":"676.03","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Svijet

Grčka traži da putnici koji ulaze iz Bugarske imaju negativan test na COVID-19

Grčke vlasti saopćile su da će dolazni putnici koji pristižu na kopnenu granicu s Bugarskom morati imati negativan test na COVID-19, ne stariji od 72 sata.

Mjera će stupiti na snagu 14. jula nakon porasta broja slučajeva koji uključuju turiste koji dolaze kopnom u Grčku iz, uglavnom, balkanskih zemalja.

Glasnogovornik vlade Stelios Petsas kaže da će ovog vikenda biti pojačane domaće inspekcije u cilju provođenja pravila o distanciranju, javio je AP.

Grčka je započela turističku sezonu 15. juna, a 1. jula ponovo uvela međunarodne letove na svoje regionalne aerodrome. 

Turistička industrija je od ključne važnosti za Grčku, za koju se ove godine očekuje da će doživjeti recesiju, i pad ekonomije od devet posto, procjenjuje Evropska komisija.

Do sada je otvoren samo jedan granični prelaz, Promahomas na granici s Bugarskom, za neesencijalna putovanja.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!