[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/09\/24\/migranti-spsavanje-mediteran-aa.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/09\/24\/100x73\/migranti-spsavanje-mediteran-aa.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/09\/24\/migranti-spsavanje-mediteran-aa.jpg","size":"115.31","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Svijet

Grčka - Akcija spašavanja 150 migranata kod obale Peloponeza

Grčka obalska straža pokrenula je u petak operaciju potrage i spašavanja nakon što je drveni čamac sa oko 150 ljudi za koje se vjeruje da su migranti počeo tonuti kod jugozapadne obale te zemlje.

Obalska straža saopćila je da je teretni brod, koji je prolazio rutom kojom se kretalo plovilo s migrantima, oglasio uzbunu nakon što je naišao na drveni čamac, koji je počeo tonuti, oko 70 nautičkih milja (130 kilometara) jugozapadno od otočića Schiza kod obale Peloponeza.

Putnike sa drvenog čamca spasi je teretni brod, prenosi Associated Press.

Patrolni brod obalske straže, helikopter zračnih snaga i mornarički helikopter nastavili su akciju traganja i spašavanja nakon što je jedan od članova posade teretnog broda rekao vlastima da je vidio ženu kako je upala u more dok su se putnici s čamca prebacivali na brod. 

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!