[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/06\/29\/zdk-maturanti-2020.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/06\/29\/100x73\/zdk-maturanti-2020.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/06\/29\/zdk-maturanti-2020.jpg","size":"93.57","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

Gradonačelnik Kasumović upriličio prijem za najbolje zeničke srednjoškolce

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović upriličio je danas prijem za najbolje srednjoškolce, koji su zbog ostvarenih rezultata oslobođeni polaganja mature.

Iz Ureda gradonačelnika se navodi da se radi o 137 srednjoškolaca iz 12 škola sa područja grada Zenice, kojima su za dosadašnji naporan rad i trud uručene novčane nagrade od po stotinu konvertibilnih maraka i knjiga Meše Selimovića "Tvrđava".

Maturantima obratio se gradonačelnik Fuad Kasumović i poručio da mu je čast i zadovoljstvo sjediti sa najboljim.

-Uvijek se borite da budete najbolji. Svi nivoi vlasti trebaju poduzeti ono što je u njihovoj nadležnosti da vam omoguće dalje napredovanje i uslove da ostanete u našoj državi – kazao je Kasumović.

Dodao je kako se mladi moraju znanjem boriti za svoje mjesto u društvu. 

Također je poručio mladim maturantima da nastave dalje školovanje.

-Oni koji možda iz finansijskih razloga nisu u mogućnosti dalje se školovati neka se obrate Gradskoj upravi Zenica, kao i drugim nivoima za podršku u vidu stipendije. Razmislite i o izboru fakulteta. Ispitajte tržište radne snage, kako bi se odlučili za ona zanimanja koja nedostaju. Vi ste najbolji i siguran sam da možete završiti svaki fakultet- rekao je Kausmović.

Istakao je da Gradska uprava Zenica svake godine omogući stručno osposobljavanje za oko 70 osoba, uključujući i osobe sa završenom srednjom školom. 

Gradonačelnik Kasumović je najavio da su u planu novi projekti Gradske uprave Zenica i pozvao mlade da se putem društvenih mreža izjasne žele li da se prioritetno izgradi žičara do izletišta Smetovi, zatvoreni bazeni ili neki drugi kapitalan projekt, saopćeno je.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!