[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/08\/03\/gradska-uprava.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/08\/03\/100x73\/gradska-uprava.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/08\/03\/gradska-uprava.jpg","size":"132.39","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

Grad Visoko traži povlačenje odluke o raspodjeli sredstava gradovima i općinama

Grad Visoko je izrazio nezadovoljstvo odlukom Vlade Federacije BIH o raspodjeli sredstava u iznosu od 30.000.000 KM na ime dodjele finansijske pomoći budžetima gradova i općina u sanaciji poslijedica nastalih pandemijom COVID-19 i za sufinansiranje projekata.

-Nejasno je, poređenjem iznosa koje su pojedini gradovi i općine dobili, kojim kriterijama se Vlada FBIH vodlila prilikom raspodjele ovih sredstava, saopćeno je iz gradske uprave uz zahtjev da se odluka povuče.

Analizirajući iznos dodjeljenih sredstava po glavi stanovnika u drugim općinama i gradovima FBiH, primjetan je, ističu, nesrazmjer dodjele novčanih sredstava, te privilegovanje određenih područja.

-Ovakvo ophođenje prema javnim sredstvima i građanima BiH, karaketrišemo kao krajnje drsko i diskriminatorno, te pokrećemo incijativu da Vlada FBIH tekuće transfere pomoći općinama/gradovima, koje dodjeljuje transparentno prema javnom pozivu mora raspoređivati u skladu sa jasno definisanim i pravičnim kriterijima, a ne po stranačkoj podobnosti ili stranačkim preferencijama, navodi se u saopćenju iz gradske uprave Visokog.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!