[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/03\/09\/kafic-tarasa-2.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/03\/09\/100x73\/kafic-tarasa-2.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/03\/09\/kafic-tarasa-2.jpg","size":"185.34","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

Grad Mostar: Kazne za zauzimanje javne površine bez odobrenja od 500 do 7000 KM

Služba za inspekcijske poslove Grada Mostara izdala je upozorenje za sve pravne i fizičke osobe koje obavljaju trgovačku, ugostiteljsku, obrtničku i drugu djelatnost, a koje su izvršile zauzimanje javne površine u svrhu obavljanja spomenutih djelatnosti, da su dužni pribaviti odobrenje od strane nadležnog Odjela za urbanizam i građenje Grada Mostara.

Krajnji rok za pribavljanje odobrenja za zauzimanje javne površine je 1. aprila ove godine, objavila je Služba za inspekcijske poslove.

Ovo upozorenje, kako navode, ima karakter preventivnog inspekcijskog nadzora, pa ukoliko pravne ili fizičke osobe ne postupe po njemu u navedenom roku, prema njima će se poduzeti sve zakonom predviđene mjere od strane komunalne inspekcije Grada Mostara.

Komunalna inspekcija će poduzimati i prinudna inspekcijska izvršenja, što podrazumijeva i uklanjanje predmeta i objekata sa površina za koje se ne posjeduje odobrenje nadležnog Odjela Grada Mostara te podnošenje prekršajnih naloga i prijava gdje je određena kazna u rasponu od 500 do 1000 maraka za fizičke osobe i od 5 000 do 7 000 maraka za pravne osobe, stoji u saopćenju.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!