[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/01\/13\/l-e3f7fcecace30c6448d6a0e798033f77.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/01\/13\/100x73\/l-e3f7fcecace30c6448d6a0e798033f77.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/01\/13\/l-e3f7fcecace30c6448d6a0e798033f77.jpg","size":"57.61","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Bosna i Hercegovina

Govedarica: Dokapitalizacija HE na Trebišnjici je poniženje građana i dekapitulacija RS-a

Jučerašnja najava federalnog premijera Fadila Novalića da će elektroprivrede sa sjedištem u FBiH kupovati akcije Hudroelektana na Trebišnjici dodatno je poniženje građana koje nam je priredila aktuelna vlast samo tri dana nakon proslave tridesetog rođendana Republike Srpske - istakao je Vukota Govedarica, član Predsjedništva SDS.

„Vlasti predvođene SNSD-om su priredile poniženje RS-a samo par dana nakon Dana Republike najavljujući da će krenuti u dokapitalizaciju Hidroelektrana na Trebišnjici nastavljajući uništavati ovaj vrijedni resurs Republike Srpske. Ovdje se ne radi o dokapitalazaciji Elektroprivede, već o dokapitulaciji Republike Srpske koja je vođena politikom SNSD-a u zadnjih 16 godina“ - poruka je Govedarice.

„Nadam se da građani vide kakav je lažni patriotizam napravila ova struktura vlasti, kao što se i nadam da je narod prepoznao razliku između SNSD-ovog „patriotizma“ i SNSD-ovog partiotizma. Do ove situacije nas je doveo SNSD-ov lažni patriotizam i SNSD-ov istinski partiotizam“ - poručio je Govedarica.

Govedarica je kazao da nedomaćinsko upravljanje energetskim sistemom RS-a koje traje već 16 godina i lopovluk u preduzećima Elektroprivrede doveo do toga da danas prodajemo akcije HET-a najboljem ponuđaču, ne pitajući o kome se radi.

„Umjesto da u vrijeme svjetske energetske krize naša Elektoprivreda koja je naslijedila zdrave pogone i infrastrukturu iz prethodne države, iz svoje zarade investira u nove projekte, vlasti nas ponižavaju prodajući naše bogatstvo na berzanskim aukcijama. Dodiku očigledno ne smeta ni bošnjački novac ako njime treba da dobije izbore“ - naglasio je Govedarica.

Ukoliko dođe do dokapitalizacije HET-a, vlasti mogu očekivati narod na ulicama - poručio je član Predsjedništva SDS.

„Hercegovina zavisi od proizvodnje električne energije i prodaja naših resursa jeste prodaja sudbine naroda u hercegovačkim opštinama i Dodik mora da zna da će imati snažan odgovor ako uđe u prodaju“ - zaključio je Govedarica, u saopćenju Sektora za politiku i medije SDS-a.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!