[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/06\/16\/slika-tadic-bradsher-16-06-2021.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/06\/16\/100x73\/slika-tadic-bradsher-16-06-2021.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/06\/16\/slika-tadic-bradsher-16-06-2021.jpg","size":"60.98","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

Gordana Tadić i Frank Bradsher razgovarali o jačanju vladavine prava i saradnji

Glavna tužiteljica Tužilaštva Bosne i Hercegovine Gordana Tadić sastala se sa dužnosnikom ambasade Sjedinjenih Američkih Država u BiH Frankom Bradsherom, rezidentnim pravnim savjetnikom za Bosnu i Hercegovinu u okviru Ministarstva pravde SAD – OPDAT, a središnje teme razgovora odnosile su se na rad i aktivnosti Tužilaštva BiH u procesu jačanja vladavine prava, te saradnju sa partnerskim institucijama SAD-a u tim aktivnostima.

Tadić je primila Bradshera u nastupnu posjetu, te mu ukratko prezentirala rad i djelokrug aktivnosti Tužilaštva BiH, kao i ostvarene rezultate.

Također je iskoristila priliku zahvaliti se na pomoći i saradnji koju institucije SAD-a pružaju Tužilaštvu BiH u svim oblastima, te naglasila da će se saradnja nastaviti i u narednom periodu.

Bradsher, dužnosnik pravosudnih institucija SAD-a, koji u karijeri ima bogato tužilačko iskustvo u borbi protiv organiziranog i međunarodnog kriminala, također je naveo da će se uspješna saradnja nastaviti i u budućnosti, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!