[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/04\/05\/vjencanja-gorazde.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/04\/05\/100x73\/vjencanja-gorazde.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/04\/05\/vjencanja-gorazde.jpg","size":"76.35","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

Goražde - Vjenčanja u Gradskoj upravi sa zaštitnom opremom

U Gradskoj upravi u Goraždu od jučer su nastavljena vjenčanja koja su, pojavom pandemije koronavirusa odlukom Gradskog štaba civilne zaštite bila privremeno obustavljena.

U skladu sa novim pravilima, vjenčanja se mogu obavljati isključivo u zgradi Gradske uprave, uz prisustvo bračnih partnera, kumova, matičara i fotografa. Svi moraju imati maske i drugu zaštitnu opremu. U takvim okolnostima, sudbonosno „da“ jučer su izgovorila tri para.

U matičnom uredu ističu da je, bez obzira na trenutno stanje u državi izazvano pandemijom, u aprilu povećan broj prijava za zaključenje braka.

- I u trenutnim okolnostima mladi su odlučni u svojoj namjeri da se vjenčaju. U aprilu imamo najavljeno ukupno 20 vjenčanja, a samo je jedan slučaj da mladenka nije u mogućnosti da dođe, dok su sva ostala vjenčanja izvjesna – kazala je matičarka Gradske uprave Goražde Azra Valjevčić.  

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!