[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/03\/19\/playboy.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/03\/19\/100x73\/playboy.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/03\/19\/playboy.jpg","size":"112.01","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Kultura

Gasi se prinatno izdanje Playboya

PLAYBOY je u jeku pandemije koronavirusa objavio da gasi svoje prinatno izdanje, javljaju američki mediji. Zbog haosa koji je nastao u svijetu zbog pandemije nastale su velike teškoće u poslovanju te je Playboy odlučio ugasiti svoje tiskano izdanje.

Od sada će najpoznatiji muški magazin postojati samo u online verziji. Kultni magazin nestaje s kioska 67 godina nakon što je pokrenut.

Kultni magazin je osnovao Hugh Hefner, koji je umro prije tri godine.

Hefner je 1953. godine založio namještaj, uzeo hipoteku i kredit u banci od 600 dolara, prikupio 8000 dolara od 45 investitora (uključujući i 1000 dolara od majke) te osnovao Playboy.

Magazin se u početku trebao zvati Stag Party, no zbog postojanja časopisa sa sličnim imenom Hefner je odabrao ime Playboy.

Prvi broj Playboya objavljen je u prosincu 1953. godine, a na naslovnici se našla gola fotografija Marilyn Monroe iz 1949., koja je snimljena za kalendar. Prvijenac je tiskan u 70 tisuća primjeraka, a prodane su 54 tisuće primjeraka. Hugh Hefner stoga je 1992. iskeširao 75 tisuća dolara kako bi bio pokopan pokraj Marilyn Monroe, iako je, ako je vjerovati Wikipediji, nikad nije upoznao.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!