[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/12\/08\/xrw.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/12\/08\/100x73\/xrw.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/12\/08\/xrw.jpg","size":"143.22","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Fudbalska analitika: Realno finale Brazil - Portugal

Poznata analitička kuća "Grejsnout" (Gracenote), koja za svoje procjene koristi složenu formulu uzimajući u obzir snagu timova, istoriju, lokaciju na kojoj se igra SP... “izračunala” je da je najrealnije finale Mundijala u Kataru duel između Brazila i Portugala.

Prema toj procjeni, Brazil ima najveće šanse da dođe da osvoji tutulu – 25 odsto.

Zanimljivo, podaci su pokazali da je prvi favorit iza Brazila – Argentina (20 odsto), ali se dvije južnoameričke sile moraju sresti u polufinalu, a u međusobnom duelu veće šanse ima “selesao”.

U drugom dijelu kostura je Portugal sa 13 odsto mogućnosti da postane šampion, mada ga dijele nijanse od Francuske (11 odsto) i Engleske (10 odsto).

Holandija, takođe, ima 11 odsto šansi, Maroko šest posto, a Hrvatska pet.

U polufinalu bi, dakle, trebalo da se sastanu Brazil – Argentina i Francuska – Portugal.

“Grejsnout” je pred početak Mundijala projektovao četvrtfinalni kostur i pogodio šest od osam učesnika – nije prognozirao prolaz Hrvatske već Španije, kao ni Maroka, smatrajući da će među osam ući Belgija. izvor:vijesti.me

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!