[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/03\/26\/aa.png","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/03\/26\/100x73\/aa.png","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/03\/26\/aa.png","size":"225.64","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Fudbaleri Dinama odbili smanjenje plata, klub objavio neobično saopštenje

Fudbalski klub Dinamo iz Zagreba je, zbog pandemije koronavirusa, odlučio da smanji plate igračima, stručnom štabu i članovima radne zajednice u periodu od sledećih šest meseci, ali su igrači izgleda to odbili.

Prema posljednjim informacijama igači su odbili da potpišu odluku kluba o smanjenju primanja, prenosi agencija Hina.

To dokazuje i saopštenje koje je Dinamo danas objavio, a u kojem zahvaljuje zaposlenima u klubu, B timu i fudbalskoj školi što su su za manje od 24 sata prihvatili mjeru o nužnom smanjenju plata.

Klub je zahvalio svima osim prvom timu.

"Hvala svima koji su uz razumijevanje teške i neizvjesne situacije prihvatili odluku kluba. Ova odluka, koju nije bilo lako donijeti, nužna je s ciljem očuvanja stabilnosti i likvidnosti GNK Dinamo u trenucima velike krize u Hrvatskoj i epidemije koronavirusom, te u trenucima kada su fudbal i sport potpuno zaustavljeni, u Hrvatskoj i svijetu", navodi se u saopštenju.

"Uprava kluba ovim mjerama želi da zaštiti svoju radnu zajednicu i svakog pojedinca, od zaposlenih u klubu do prve ekipe i osigurati da niko od zaposlenih ne ostane bez posla u ovom teškom periodu", dodali su iz Maksimira.

Dinamo je u utorak donio odluku po kojoj igrači i treneri ostaju bez trećine prihoda. Trećina primanja isplatiće im se u redovnim rokovima, dok će se trećina primanja isplatiti u roku od šest mjeseci od datuma odigravanja prve sljedeće zvanične utakmice.

"Strategija za koju smo se odlučili u suzbijanju posljedica koje ova kriza ima za društvo u cjelini, a posebno na sport i fudbal kao njegov najistaknutiji dio, u svom temelju ima za cilj očuvanje svih radnih mjesta u Dinamu. Da bismo u tome uspjeli, svi članovi kluba moraju podnijeti teret ove krize, proporcionalan svojim primanjima i drugim benefitima koje igranje i zaposlenje u Dinamo nosi", navodi se u saopštenju hrvatskog tima. 

izvor; vijesti.me

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!