[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/12\/04\/jevrejsko-groblje.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/12\/04\/100x73\/jevrejsko-groblje.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/12\/04\/jevrejsko-groblje.jpg","size":"659.66","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Svijet

Francuska - U blizini Strazbura vandali oskrnavili 107 grobova Jevreja

Ukupno 107 grobova na jevrejskom groblju u blizini Strazbura kod granice Francuske s Nemačkom oskrnavljeno je jučer, saopćile su lokalne vlasti i dodale da su na grobovima osvanuli antisemitski natpisi i svastike.

"Ta gnusna i odvratna djela predstavljaju uvredu vrijednostima naše Republike", ocijenio je francuski ministar unutrašnjih poslova Christophe Kastaner i dodao da će sve učiniti kako bi počinioci bili kažnjeni.

Lokalne vlasti danas su zatvorile groblje na kojem se nalazi oko 700 grobova navodeći da je većina spomenika oskrnavljeno ispisanim svastikama.

Područje Alzasa na istoku Francuske posljednjih mjeseci je na meti antisemitskih i rasističkih grafita, prenosi Beta.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!