[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/03\/05\/edin-forto.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/03\/05\/100x73\/edin-forto.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/03\/05\/edin-forto.jpg","size":"66.96","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

Forto napustio sastanak o nabavci vakcina: Osjećam susramlje, neugodno mi je, stid me je šta smo čuli (VIDEO)

U toku je sastanak o aktuelnoj epidemiološkoj situaciji i mogućnostima nabavke vakcina, u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu. Sastanak je napustio premijer KS Edin Forto nakon diskusije se predstavnikom ministarstva zdravstva FBiH Goranom Čerkezom.

"Prisustvovao sam na sastanku u zgradi Federalne vlade gdje je osim premijera Fadila Novalić i njegovog tima prisustvovao i veliki broj premijera drugih kantona. Jedna od tema je epidemiološka situacija i tu se suštinski slažemo i sa brigom koju dijele i na federalnom nivou u smislu pogoršanja epidemiološke situacije i o tome smo puno govorili prethodnih, a govorit ćemo i narednih dana.

Druga tema je nabavka vakcina. Odmah želim reći KS će učiniti sve da pomogne Vladi FBiH u nabavci, proslijedit ćemo kontakte koji su uspostavljeni, sve što oni misle da trebamo uraditi mi ćemo poduzeti kako bismo konačno došli do vakcina i započeli s vakcinacijom koja u drugim državama već uveliko traje.

Međutim, ima jedna stvar koju želim podijeliti s vama imali smo uvod o tome šta je Vlada FBiH govorila šta je poduzela do sada u nabavci vakcina. Najbolje ću to opisati jednom hrvatskom riječju susramlje.

Susramlje je kad je vama neugodno a neko drugi nešto radi. Mene je stid šta smo čuli od Vlade o tome šta su uradili. Oni su nama prezentirali koliko su dopisa poslali, s kim su razgovarali, s kim zoom farmacije. U martu 2021. godine oni razgovaraju o formiranju tijela za nabavku vakcina. Ja sam izašao ranije sa sastanak jer je suštinski beskoristan. Ako bude potrebno mi ćemo sve svoje kapacitete staviti na raspolaganje zbog građana i nabavke vakcina", kazao je Forto.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!