[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/07\/18\/specijalci-policija-bih.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/07\/18\/100x73\/specijalci-policija-bih.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/07\/18\/specijalci-policija-bih.jpg","size":"434.95","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Hronika

Crna hronika - vijesti iz zemlje

Na osnovu izvještaja operativnih centara kantonalnih ministarstava unutarnjih poslova i Federalne uprave policije, tokom navedenog perioda na području Federacije BiH registrovano je:

37 krivičnih djela i to:

- jedno razbojništvo;

- dva nasilja u porodici;

- 16 teških krađa;

- dvije teške krađe motornih vozila;

- dvije krađe;

- 14 ostalih krivičnih djela;


32 narušavanja javnog reda i mira, u kojima su tri lica zadobila lakše tjelesne povrede.

77 saobraćajnih nezgoda, u kojima je 12 lica zadobilo lakše tjelesne povrede, dok za četiri lica nije utvrđen stepen tjelesnih povreda.

26 lica je lišeno slobode, a 23 lica su zadržana.


Razbojništvo

Dana 17.07.2018.godine u 15,40 sati u ulici Marka Marulića, općina Novo Sarajevo, od strane NN lica izvršeno je krivično djelo razbojništva nad radnicom u prodavnici “Konzum”. Tom prilikom NN lice je uz prijetnju nožem, otuđilo određenu sumu novca, a zatim se udaljilo u nepoznatom pravcu. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo koji rade na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršioca.

Lišenje slobode B.B.

Dana 17.07.2018.godine u 20,50 sati, na osnovu potrage, policijski službenici IV PU lišili su slobode B.B., rođen 1980.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 286. KZ F BiH (Krađa). O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a isti je predat u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Pronalazak droge

Dana 17.07.2018.godine u 20,25 sati u ulici Adema Buće, općina Novi Grad Sarajevo, policijski službenici Jedinice za podršku, Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo lišili su slobode P.M., rođen 1994.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 239. KZ F BiH (Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga). Prilikom pretresa kod istog su pronađena i oduzeta dva paketića sa materijom koja asocira na opojnu drogu. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a P.M. je predat u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Podijelite ovaj članak!