[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/04\/19\/uniqua-ceo.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/04\/19\/100x73\/uniqua-ceo.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/04\/19\/uniqua-ceo.jpg","size":"253.66","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Ekonomija

UNIQA osiguranje najuspješnija osiguravajuća kuća u BiH

 UNIQA osiguranje je najuspešnija osiguravajuća kuća u Bosni i Hercegovini, potvrđeno je rezultatima Agencije za nadzor osiguranja u BiH objavljenim za prvi kvartal 2018. godine.

Prema preliminarnim rezultatima poslovanja, ukupna premija UNIQA osiguranja u prvom kvartalu tekuće godine iznosi 15,4 miliona KM od čega je 6,6 miliona KM premija neživotnih i 8,8 premija životnih osiguranja.

U saopćenju UNIQA osiguranja navodi se da je najveći doprinos potvrdi titule lidera na tržištu osiguranja u BiH dala interna prodajna mreža koja je u prvom kvartalu 2018. godine ostvarila rast premije od sedam posto u odnosu na isti period prošle godine.

Rast je ostvaren i u životnim osiguranjima (oko 17 posto), a zabilježen je i rast ukupnog broja klijenata od 12 posto, što u brojkama iznosi više od 8.500.

- I ovu poslovnu godinu započeli smo s aktivnostima koje su usmjerene na razvoj svih vidova osiguranja koji kroz dugoročnu saradnju garantuju partnerski odnos s klijentima - kazala je Senada Olević, CEO UNIQA osiguranja.

Dodala je da su, u cilju približavanja usluga klijentima, uveli novi način komunikacije UNIQA Viber Bot koji nakon nepunih mjesec dana daje sjajne rezultate. Pored toga, akcenat stavljaju na poboljšanje procesa prijave štete i razvoj novih proizvoda u segmentu neživotnih osiguranja.

- Također, značajna sredstva ulažemo u unapređenje stručnosti uposlenika i neophodnu digitalizaciju poslovnih procesa koji će doprinijeti ostvarenju poslovne strategije Društva - istaknula je Olević, te dodala da ulaganjem u različite sfere razvoja uposlenika, UNIQA omogućava obrazovanje i dodatno osposobljavanje za sve uposlenike Društva.

Kao snažan i prepoznatljiv brend koji klijenti prepoznaju kao lidera u inovacijama, UNIQA osiguranje posluje već 20 godina na 37 lokacija u BiH sa više od 300 uposlenika i poslovnih partnera koji svakodnevno brinu o potrebama klijenata.

UNIQA ističe i da je u posljednje četiri godine zaredom, prema službenim podacima Agencije za nadzor u osiguranju, najažurnija među vodećim osiguravajućim kućama u isplati odštetnih zahtjeva. Nije zanemariv ni podatak da je kompanija, ispunjavajući svoje obaveze prema državi, u protekle dvije godine na ime poreza i doprinosa isplatila oko šest miliona KM.

Prema istraživanju austrijske konsultantske kuće Brand Trust za proteklu godinu, UNIQA u BiH ima 85 posto zadovoljnih uposlenika koji su spremni preporučiti ovu osiguravajuću kuću svojoj rodbini, prijateljima i kolegama - saopćeno je iz UNIQA osiguranja.

Podijelite ovaj članak!