[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/11\/30\/obrpk.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/11\/30\/100x73\/obrpk.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/11\/30\/obrpk.jpg","size":"97.94","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

Porast broja korisnika projekta 'Jedan obrok dnevno'

Projekt "Jedan obrok dnevno“ već nekoliko godina implementira MFS Emmaus na području Doboj Istoka, Doboja, Gračanice, Tuzle, Srebrenice, Bratunca i Zvornika.

PR menadžer MFS Emmaus Melisa Delić kaže da je projekt namijenjen osobama treće životne dobi u stanju potrebe, bolesnim i iznemoglim osobama, te osobama koje žive same u udaljenim ruralnim područjima.

- Naš tim svakodnevno dolazi na vrata s toplim obrokom. Bilježimo znatan broj povećanja korisnika, što dodatno opisuje tešku situaciju u zemlji. Godinu 2020. smo završili sa 700 korisnika, a sada je taj broj porastao za 300 osoba, koje redovno obilazimo i pronalazimo rješenja za snabdijevanje obroka - kazala je Delić.

Kako navodi, za svaki projekt idu u korak s potrebama korisnika i balansiraju stanje u kojem moraju blagovremeno reagovati na postavljene izazove.

-Trenutno naši uposlenici prelaze do hiljadu kilometara što iziskuje dodatne troškove goriva. Veliku podršku u realizaciji ovog projekta imamo od prijateljskih humanitarnih organizacija i ljudi koji pozivaju na broj 17011 za sve operatere u BiH - rekla je Delić.

Dodaje da na godišnjem nivou Udruženje MFS Emmaus podijeli milion i 260 hiljada obroka.

Na području Srebrenice podijeli se dnevno 85 obroka, u Bratuncu 47 te u Zvorniku 122 obroka.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!