[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/11\/30\/bazar.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/11\/30\/100x73\/bazar.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/11\/30\/bazar.jpg","size":"134.92","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Turizam

Diplomatski zimski bazar u Sarajevu 3. decembra

 Manifestacija "Diplomatski zimski bazar", čija je misija prikupljanje sredstava u humanitarne svrhe, odnosno za pomoć djeci i mladima u Bosni i Hercegovini, bit će  održan u subotu, 3. decembra, u dvorani "Mirza Delibašić" u KSC "Skenderija" od 11.00 do 17.00 sati.

Najavljeno je to danas na pres-konferenciji u EU Info centru,  na kojoj su ovaj nesvakidašnji događaj predstavile članice Organizacionog odbora Diplomatskog zimskog bazara - Gry Reinertsen (Norveška) i Anna Jewell (MMF BiH).

Kako je istaknuto, na Bazaru, koji se ove godine 'vraća' u Sarajevo, sudjelovat će 40 ambasada i međunarodnih organizacija, te više domaćih izlagača i nevladinih organizacija, a posjetioce očekuje velik izbor egzotičnih jela i pića, te unikatnih rukotvorina iz cijelog svijeta, svedočeći susret različitih kultura.

Radi se o humanitarnoj manifestaciji u organizaciji članova diplomatske zajednice koji djeluju u glavnom gradu BiH, a čiji je cilj da se putem prodaje ulaznica, različitih predmeta, suvenira, hrane i pića prikupi novac za djecu sa posebnim potrebama i djecu bez roditeljskog staranje, te mlade koji su u stanju socijalne potrebe.

Po riječima članica Organizacionog odbora, ove će godine biti osiguran i prostor za najmlađe – dječiji kutak i zabava u “escape roomu”, s mnogo zanimljivih sadržaja i iznenađenja, dok će inkluzivni kutak omogućiti da sva djeca, bez obzira na njihove sposobnosti i mogućnosti, uživaju u Bazaru.

Organizatori su sve zainteresirane pozvali da se pridruže aukciji koju će voditi „Pomozi.ba“, a gdje će biti u prilici  nadmetati se za vaučere za odmor i putovanja, sportske suvenire, poput potpisanog dresa Edina Džeke, šešira popularnog bosanskog pop pjevača i haljine sa „Sedmice mode“ iz New Yorka.

Istovremeno, iskazali su zahvalnost ovogodišnjim zlatnim sponzorima, uključujući Vladu Kantona Sarajevo, kao i brojnim drugim sponzorima.

Pomozi.ba će, kako je rečeno, nastaviti primati uplate putem kreditnih kartica i SMS donacija, a zainteresirani mogu pozivom na broj  17040 donirati dvije KM.

Pored Reinertsen i Jewell, volonteri u Organizacionom odboru 2022. godine su - Tatiana Chontzaisa Papandreou (Grčka), Tania Messerli (Švicarska), Piet Bakker (Nizozemska), Dorina Kolici (Albanija) i Madeline Ben Atiković.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!