[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/08\/06\/zeljko-komsic.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/08\/06\/100x73\/zeljko-komsic.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/08\/06\/zeljko-komsic.jpg","size":"46.73","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

Željko Komšić uputio telegram saučešća poljskom predsjedniku

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednik DF-a Željko Komšić uputio je telegram saučešća poljskom predsjedniku Andrzeju Dudi, kao i porodicama poginulih u današnjoj saobraćajnoj nesreći u Hrvatskoj.

Telegram saučešća je uputio nakon što je autobus poljskih registarskih oznaka jutros izletio s autoputa A4 Zagreb - Goričan. Nesreća se desila između mjesta Jarek Bisaški i Podvorec, tj. između Zagreba i Varaždina. Putnici su išli u Međugorje, a pretpostavlja se da je vozač zaspao tokom vožnje. Tom prilikom je poginulo najmanje 12 putnika, dok ih je više od 40 povrijeđeno.

"Poštovani predsjedniče Duda, s velikom tugom sam primio vijest o pogibiji vaših građana u saobraćajnoj nesreći. Nadamo se da ćete u ovim teškim trenucima iznaći snage da se izborite s bolom i tragedijom koja vas je, nažalost, zadesila. Porodicama poginulih, vama i svim građanima Poljske, uime građana Bosne i Hercegovine i u lično ime izražavam najiskrenije saučešće. Svim povrijeđenim u nesreći želimo uspješan i brz oporavak bez posljedica", napisao je Komšić u telegramu saučešća.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!