[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/06\/28\/xdg.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/06\/28\/100x73\/xdg.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/06\/28\/xdg.jpg","size":"70.04","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Klop i Gvardiola se bune

U intervju za "Gazetu delo sport", predsjednik Uefe Aleksander Čeferin govorio je o aktuelnom trenutku i problemima evropskog fudbala.

Vječita dilema - jesu li fudbaleri preopterećeni, igra li se preveliki broj utakmica?

Stalno se uvode nova takmičenja, Liga šampiona se od naredne sezone širi na način što će timovi u grupnoj fazi odigrati po osam, umjesto dosadašnjih šest utakmica.

Treneri dva najbolja kluba u Engleskoj, Pep Gvardiola (Mančester siti) i Jirgen Klop (Liverpul) najglasniji su u kritikama, a Čeferin im je posredno odgovorio:

"Klop i Gvardiola se bune? Lako je uvijek napadati Fifu i Uefu, ali situacija je jasna: ako igraš manje, smanjuju se plate. Ako neko treba da se žali, to su radnici u fabrikama koji zarađuju hiljadu eura mjesečno. Klubovi su tražili deset utakmica u Ligi šampiona, biće ih osam, to je pravi broj. Nacionalne lige s 18 ekipa bile bi korisnije, ali predsjednici se ne slažu. Trebali bi da shvate da su dva nacionalna kupa previše", kazao je Čeferin.

Osvrnuo se i na projekat Superlige, koji je propao vrlo brzo nakon što je izašao u javnost, ali čelni ljudi Juventusa, Real Madrida i Barselone se još uvijek zalažu za njega.

Slovenac je otkrio da s glavnim čovjekom Juventusa Andreom Anjellijem, čijoj je kćerki bio kum na krštenju, više nije ni u kakvim odnosima.

"S Anjelijem nemam nikakav odnos. S Perezom sam se sreo u Parizu i poštovao sam protokol, čestitao sam mu. Ne mogu da očekujem ​​da će Uefa biti moje vlasništvo. Uefa nije monopol i svi su slobodni da odluče da li će biti u njoj. Mogu da učestvuju u našim kupovima ili organizuju svoje, ali onda je logično da ne igraju u našim, zar ne? Kakva god bila odluka suda, ništa se ne mijenja: projekat je mrtav jer niko ne želi da učestvuje. Vidim samo tri čovjeka bijesna na sve, ali sad je gotovo", kazao je Slovenac. izvor:vijesti.me

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!