[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/11\/29\/150120dragan-covic4.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/11\/29\/100x73\/150120dragan-covic4.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/11\/29\/150120dragan-covic4.jpg","size":"71.79","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Bosna i Hercegovina

Zlatko Miletić Čoviću: Ne zovi Komšića onim što nije!

Zlatko Miletić, delegat u Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine poručio je u ponedjeljak predsjedavajućem Draganu Čoviću da Željka Komšića ne zove bošnjačkim članom Predsjedništva BiH. "On je izabran za člana Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda. Možemo govoriti o načinu, ali nemojte govoriti ono što nije", podsjetio je.

Čović je ranije na današnjoj sjednici poručio kako bi gašenje jednog doma u Parlamentarnoj skupštini BiH značilo da “dominantna većina u Federaciji BiH “može sve odluke donijeti u Vladi FBiH i Predstavničkom domu, bez ikoga”.

“To bi značilo – ako bi manjina u FBiH nekoga pogledala poprijeko, taj bi imao pravo da se naljuti i da to odradi na način kao što je urađeno do sada desetinu puta”, zaključio je Čović.

Lider HDZ-a je još jednom ponovio “kako su ovom ovdje Parlamentu u drugom domu izglasali Centralnu izbornu komisiju bez javnog konkursa, pravilnika i kriterijuma”.

Čović je rekao da to samo pokazuje bahatost onoga ko misli da to tako može.

“Sad bismo mi kao trebali slušati tu Centralnu izbornu komisiju, kao zakonodavno tijelo da ono sprovodi proces izbora naredne godine”,  zaključio je predsjedavajući Doma naroda PS BiH, navodi N1.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!