[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/11\/29\/vulin-istocno-sa.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/11\/29\/100x73\/vulin-istocno-sa.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/11\/29\/vulin-istocno-sa.jpg","size":"90.25","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

Vulin u posjeti školarcima u Istočnom Sarajevu: "Republika Srpska je spoljnopolitički prioritet Srbije"

"Republika Srpska je spoljnopolitički prioritet Srbije i njena djeca treba da znaju da će Beograd uvijek biti uz njih", izjavio je u Istočnom Sarajevu ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin.

Tokom posjete Osnovnoj školi „Sveti Sava“, čijim učenicima je Agencija za bezbjednost saobraćaja Srbije donirala udžbenike o bezbjednosti u saobraćaju, Vulin je rekao da je svaka oblast života u kojoj Srbija i bh. entitet Republika Srpska mogu da sarađuju “dokaz koliko su važne i bliske jedna drugoj”, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova prenosi N1.

“Nema nijednog dijela naših života koji ne može da bude unaprijeđen i koji ne može da bude i više podržan kada je u pitanju odnos Republike Srpske i Republike Srbije. Dok predsjednik Aleksandar Vučić vodi Srbiju, Republika Srpska će biti čuvana, biće zbrinuta i uvijek će se voditi računa o njoj i svim njenim potrebama”, kazao je Vulin.

On je naveo da učenici prvog razreda, kojima su kroz edukativnu predstavu „Pažljivko“ predstavljena osnovna pravila ponašanja u saobraćaju, “na taj način uče da budu sigurni, ali i još jednu važnu stvar, da je njihova Srbija uvijek tu za njih”, navodi se u saopštenju.

“Naša djeca, naši prvačići na ovaj način uče da je njihova Srbija uvijek tu za njih i da je od njihovih prvih koraka tu da brine o njima, da brine o njihovoj bezbijednosti i da znaju da uvijek u svom životu na svoju Srbiju mogu da se oslone”, rekao je Vulin, koji se u dvorištu škole poklonio spomeniku posvećenom stradaloj i ubijenoj djeci u Istočnom Sarajevu.

Vulin je kazao i da Srbija na svojoj teritoriji ulaže mnogo u edukaciju djece i da djeca u Republici Srpskoj, kako se navodi, “isto tako zaslužuju da budu čuvana, da im se pomogne i da se njima i njihovim roditeljima omogući da dugo, bezbijedno i sigurno traju”.

Predstavljanje osnovnih pravila ponašanja u saobraćaju, kroz edukativnu predstavu „Pažljivko“, organizovano je u saradnji agencija za bezbjednost saobraćaja Srbije i Republike Srpske, piše u saopštenju.

Direktor Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske Novica Krunić rekao je da je dogovoreno da donacija Agencije za bezbjednost saobraćaja Srbije ubuduće bude tradicionalni poklon djeci tog entiteta Bosne i Hercegovine i dodao da će svi prvaci dobiti 18.000 udžbenika, kako bi obogatili znanja iz oblasti saobraćaja.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić rekao je da je donacija “značajna ne samo za učenike OŠ Sveti Sava, nego i za sve učenike prvih razreda osnovnih škola u Republici Srpskoj”.

“Drago mi je da će ova aktivnost postati tradicionalna i da ćemo na ovaj način pokazati koliko zaista Republika Srbija pomaže Republici Srpskoj. U posljednje tri godine, Vlada Srbije je izdvojila 53 miliona eura za podršku različitim projektima u gotovo svim opštinama i gradovima u Republici Srpskoj”, naveo je Ćosić.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!