[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/11\/29\/kcus.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/11\/29\/100x73\/kcus.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/11\/29\/kcus.jpg","size":"79.10","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Ljepota i zdravlje

Aparat za zračenje u KCUS-u još uvijek ne radi, onkološki pacijenti očajni

Jedan od aparata za zračenje onkoloških pacijenata na kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu ne radi već danima. Pacijentima putem telefona rečeno je prije više od dvije sedmice da aparat nije u funkciji i da nemaju informacija kada će proraditi.

Na upit N1 televizije koji su poslali prošle sedmice iz KCUS-a nisu dobili odgovor, a pacijenti traže informaciju i mole za pomoć. Njihovo liječenje je obustavljeno i u strahu su.

Na telefon im je u ponedjeljak prošle sedmice rečeno da “inžinjeri trebaju doći da ga poprave te sedmice”. Novih informacija nije bilo.

Iz Ministarstva zdravstva KS kazali su za N1 kako su poslali “hitnu urgenciju KCUS-u za očitovanje po ovim navodima”.

Ovaj problem ne događa se samo sada. I prethodnih godina, zbog zdravstvene usluge, pacijenti u suzama. I to se ne dešava samo u Sarajevu.

U BiH živi više od 10 hiljada oboljelih od karcinoma, no ne postoji registar na nivou države.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!