[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/10\/27\/assange-presuda-london_1.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/10\/27\/100x73\/assange-presuda-london_1.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/10\/27\/assange-presuda-london_1.jpg","size":"100.26","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Svijet

SAD obećao Velikoj Britaniji da će Assange služiti kaznu u Australiji

Sjedinjene Države obećali su Velikoj Britaniji da će, ukoliko im izruči osnivača WikiLeaksa Juliana Assangea, on služiti svaku kaznu koju mu izrekne američki sud u Australiji, zemlji svog rođenja, navodi se u srijedu u pravnom dokumentu. 

Sjedinjene Države uložile su žalbu na odluku britanskog suca da Assange ne bi trebao biti izručen jer postoji veliki rizik da on počini samoubistvo u američkom zatvoru.

- Sjedinjene Države također su pružile uvjeravanje da će osigurati da Assange bude prebačen u Australiju da služi zatvorsku kaznu koja mu je izrečena – navodi se u dokumentu koji su predstavili Žalbenom sudu u Londonu pravni zastupnici američke vlade, prenosi Reuters.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!