[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/10\/25\/211025-amra.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/10\/25\/100x73\/211025-amra.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/10\/25\/211025-amra.jpg","size":"81.00","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

Amra Imširagić dobitnica prestižne nagrade Global Teacher Award

Amra Imširagić dobitnica je prestižne nagrade Global Teacher Award koju dodjeljuje AKS Education Awards iz Indije za 2021. godinu za najbolje prosvjetne radnike. 

Za nagradu nomirano je 110 nastavnika iz svih zemalja svijeta.

Imširagić je zaposlena u Javnoj ustanovi Centar za obrazovanje, vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora. Dobitnica je mnogobrojnih nagrada i priznanja. 

- Bilo je neophodno ispuniti 27 kriterija gdje morate dokazati vaš angažman i u nastavnom i u vannastavnom sadržaju -  kazala je.

Autor je prvih knjiga za učenike oštećenog sluha na dvoručnoj abecedi, mnogih priručnika za nastavnike za rad sa učenicima sa posebnim potrebama. Autor je 50 naučnih radova iz oblasti rada sa djecom sa posebnim potrebama te 30 stručnih radova.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!