[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/10\/22\/zlatko-miletic-005.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/10\/22\/100x73\/zlatko-miletic-005.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/10\/22\/zlatko-miletic-005.jpg","size":"51.53","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Bosna i Hercegovina

Zlatko Miletić za Start: Saznao sam da većinu prijava protiv Milorada Dodika u ladici čuva jedan tužitelj

Kada je smjena glavne tužiteljice Tužilaštva BiH u pitanju, Zlatko Miletić, zastupnik u Domu naroda Parlamentarne Skupštine Bosne i Hercegovine,  smatra da novom v.d. glavnog tužitelja treba  dati šansu ali da zapravo i nije toliko važno ko će biti glavni već šta i kako Tužilaštvo radi :

- Ne znam šta smo dobili. Suština promjene u radu Tužiteljstva BiH nije u tome ko će biti glavni tužitelj. Zapravao jeste samo jednim dijelom ali je suština koga imamo u Tužiteljstvu i šta ti ljudi rade. Ja ću njihovim radom biti zadovoljan kada se smjene svi tužitelji koji ne ispunjavaju normu, godinama sjede i ne rade ništa, kada poput slučaja „Memić“ uzmu da rade slučaj „Dragičević“ i još neke za koje postoji pravni osnov jer se radi o djelima organiziranog kriminala. Biću zadovoljan kada procesuiraju najveće kriminalce u ovoj zemlji, a uglavnom su vođe političkih partija nosioci kriminala. Tek kada se to desi imat ću povjerenje u njih i u Tužiteljstvo kao instituciju- kaže Miletić te dodaje:

- Ono što mene zabrinjava, interesantno je, a to sam baš jutros saznao, većinu prijava protiv Milorada Dodika u ladici čuva jedan tužitelj u Tužiteljstvu. Zanima me šta će uraditi Tužiteljstvo po pitanju njegovog protivustavnog djelovanja jer je to najodgovorniji organ u smislu procesuiranja, ne samo Dodika, već svakoga ko ruši BiH na ovaj ili onaj način- kazao je Miletić za Start.

Za sada MIletić nije htio otkriti ime tužitelja.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!