[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/10\/21\/xf_1.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/10\/21\/100x73\/xf_1.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/10\/21\/xf_1.jpg","size":"85.84","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Alonso: Nemam ništa protiv da u Americi vozimo i tri trke

Naredne sezone, Amerika će „videti“ dva starta, pošto je u kalendar dodata i trka za Veliku nagradu Majamija, koja će se voziti u maju 2022. Pored toga, u planu je i redovna trka na „Stazi Amerika“ u Ostinu (Teksas) za tradicionalnu Veliku nagradu SAD, i to u završnici sezone.

Nakon što je Formulu kupila „Liberti medija“, nema sumnje da je ovaj sport postao još popularniji sa „druge strane bare“, što je doprinelo i većoj želji organizatora da uđu u kalendar Svjetskog prvenstva.

Jedan od kandidata je i „grad kocke“, Las Vegas, koji bi mogao da bude domaćin jedne gradske trke. Osim toga, novi vlasnik ovala u Indijanapolisu, Rodžers Penske, vodio je razgovor sa Stefanom Domenikalijem oko povratka Formule 1 na ovu stazu, prvi put od 2007. godine.

Ne vidim nikakav problem u tome. SAD je sada najveća meta Formule 1, pošto je sport kupio Liberti. Postoje glasine da bi se treća trka mogla održati na nekoliko mjesta, u Las Vegasu, Indijanapolisu, ili negde drugde. Ne treba da žurimo, ajde prvo da uživamo u lijepoj trci u Majamiju dogodine„, rekao je Španac, pred novinarima na Floridi.

Jako sam uzbuđen što sam ovde. Siguran sam da će to biti jedno od najboljih takmičenja naredne sezone. Biće jedan potpuno novi događaj, novi grad, mislim da će Majami otkriti puno toga dobrog za Formulu„, dodao je pilot Alpine.

Nešto slično je izjavio i šef Aston Martina, Otmar Šafnauer, koji je rekao da su SAD dovoljno veliko tržište da bi imale i tri trke u sezoni. To se već jednom dogodilo, 1982. godine, kada je voženo u Long Biču, Detroitu i Las Vegasu.

Od tada je još samo jedna zemlja bila domaćin tri takmičenja u sezoni, Italija, i to u korona 2020. godini. izvor:Sport Klub

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!