[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/10\/21\/corona.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/10\/21\/100x73\/corona.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/10\/21\/corona.jpg","size":"69.76","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Regija

U Crnoj Gori ne razmišljaju o zaključavanju, cijepljeno 56 posto građana

Aktuelne epidemiološke mjere u Crnoj Gori ostat će na snazi i sljedeća dva tjedna i ne razmišlja se o zaključavanju zemlje. 

Direktor Instituta za javno zdravlje Igor Galić je kazao da imunizacija vodi ka dodatnoj liberalizaciji mjera i da se ne razmišlja o zaključavanju Crne Gore.

On je naveo da je od 1. kolovoza do 18. listopada ove godine u Crnoj Gori zaraženo 36.515 ljudi. Oporavilo se njih 98,9 posto. Nažalost, 1,1 posto zaraženih je preminulo.

Iz Instituta navode da su osam od 10 preminulih pacijenata bile necijepljene osobe i svi preminuli mlađi od 40 godina su bili necijepljeni. Najviše preminulih je između 70 i 79 godine.

U Crnoj Gori je od početka masovne imunicacije protiv covida-19 cijepljeno prvom dozom 55,6 posto punoljetnog stanovništva, a drugu dozu je primilo 51,6 posto.

 U ovom trenutku Crna Gora raspolaže s više od 375 tisuća doza cjepiva različitih proizvođača. Institutu za ljekove i medicinska sredstva podnijet je zahtjev za uvoz dodatnih količina cjepiva Sputnik V, 40 tisuća doza, koji se trenutno nalazi u postupku stručne procjene. Također, u Crnu Goru, kao donacija Turske, uskoro stiže i 100 tisuća Sinovac cjepiva, prenose crnogorski mediji.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!