[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/07\/28\/bijela-kuca-wikipedia.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/07\/28\/100x73\/bijela-kuca-wikipedia.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/07\/28\/bijela-kuca-wikipedia.jpg","size":"93.96","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Svijet

Bijela kuća razmatra uvođenje obavezne vakcine za državne službenike

Bijela kuća razmatra da od saveznih državnih službenika zatraži da pokažu da su vakcinisani protiv koronavirusa ili da se  podvrgnu redovnim testiranjima i nose maske, što bi bile mjere  uslovljene rastućom zabrinutošću  zbog širenja zaraznije varijante delta.

Obavezna vakcina  za savezne državne zaposlenike, bez obzira na brzinu prijenosa zaraze na njihovom području, jedna je od mogućnosti koju administracija američkog predsjednika Joe Bidena razmatra, rekla je AP-u osoba upoznata s planovima.

Očekuje se da će Bijela kuća objaviti svoju konačnu odluku nakon što ove sedmice  dovrši reviziju mjera.

Prema analizi saveznog Ureda za upravljanje i budžet, u  2020. godini bilo je više od 4,2 miliona saveznih službenika  širom zemlje, uključujući i one u vojsci.

Predsjednik  Biden sugerirao je u utorak da se proširenje tog mandata na cijelu saveznu radnu snagu "razmatra", ali nije ponudio nikakve detalje. Odjel za boračka pitanja u ponedjeljak je postao prva savezna agencija koja je trebala vakcinisanje za svoje zdravstvene radnike.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!