[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/06\/17\/turkey-v-wales-uefa-euro-2020-group-a11.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/06\/17\/100x73\/turkey-v-wales-uefa-euro-2020-group-a11.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/06\/17\/turkey-v-wales-uefa-euro-2020-group-a11.jpg","size":"86.21","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Velšani pobjedom nad Turskom napravili veliki korak ka osmini finala EURA

 Wales je pobijedio Tursku rezultatom 2:0 u susretu drugog kola skupine A Europskog nogometnog prvenstva.

Bila je to zanimljiva utakmica s puno prilika na obje strane, a na kraju su do pobjede i tri boda došli Velšani sa po jednim golom u oba poluvremena.

Strijelac prvog pogotka bio je Aaron Ramsey u 42. minuti. Velški veznjak ubacio se iza leđa turske obrane, dugačkom loptom u protivničkom kaznenom prostoru pronašao ga je Gareth Bale, a Ramsey je u situaciji jedan na jedan svladao vratara Ugurcan Cakira.

U 60. minuti Zeki Celik srušio je Balea na rubu kaznenog prostora, a sudac je pokazao na bijelu točku. Bale je izveo kazneni udarac, ali je poslao loptu visoko preko gola.

Do potvrde pobjede Velšani su došli u 95. minuti, a strijelac je bio Connor Roberts.

Wales se nalazi na vrhu ljestvice skupine A s 4 boda, druga je Italija s 3, Švicarska ima 1, a Turska je bez bodova.

 

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!