[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/06\/16\/belgija-selektor.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/06\/16\/100x73\/belgija-selektor.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/06\/16\/belgija-selektor.jpg","size":"70.98","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Mestdagh: BiH ima dobar tim, teško će biti zaustaviti Jones

 Selektor ženske košarkaške reprezentacije Belgije Philip Mestdagh očekuje tešku utakmicu protiv Bosne i Hercegovine na startu Eurobasketa, ali vjeruje da njegov tim može do pobjede.

Naveo je da BiH ima dobar tim sa nekoliko odličnih košarkašica, izdvojivši Maricu Gajić i Jonquel Jones za koju je imao samo riječi hvale.

- BIH ima veoma kvalitetnu ekipu, imaju nekoliko igračica koje zaista znaju igrati. Moramo dobro čuvati igračice kao što je Gajić, ali i ostale igračice su dobre. Imaju odličnu Jonquel Jones, koja igra u Ekatarinburgu zajedno sa Emmom Meesseman. Ona je timska igračica, koja može uraditi sve. Dobro trči po terenu, brza je, visoka, može napasti s vanjske pozicije, pogoditi za tri poena i bit će je teško zaustaviti. Za mene je u redu da postigne 20 do 25 poena, ali najveći cilj će biti zaustaviti ostale igračice i u tom slučaju možemo se nadati pobjedi - rekao je Mestdagh na pres-konferenciji uoči uvodnog meča u Strasbourgu.     

Istakao je da je imao određenih problema tokom priprema, s obzirom da su se neke igračice povrijedile, kao i da je bilo pozitivnih na koronavirus.

- Na početku EP-a smo ostali bez Jane Raman. Malo je komplikovano, ali smo optimisti. Cilj nam je plasman među prvih pet. Želimo pobjedu u grupi kako bismo izbjegli Francusku u četvrtfinalu. Ciljevi su nam jasni, za početak želimo biti pobjednici grupe, a kasnije ćemo vidjeti - dodao je.

Susret BiH - Belgija igra se u četvrtak od 15 sati.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!