[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/06\/14\/xf.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/06\/14\/100x73\/xf.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/06\/14\/xf.jpg","size":"96.47","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Brazil ubjedljiv, minimalna pobjeda Kolumbije

Fudbaleri Brazila pobedili su prošle noći u Braziliji selekciju Venecuele sa 3:0, na otvaranju Kupa Amerike.

Golove za pobjednički tim postigli su Markinjos u 23, Nejmar sa penala u 64. i Gabrijel Barbosa u 89. minutu, manje od jednog dana nakon što je nekoliko fudbalera Venecuele bilo pozitivno na koronavirus.

U drugom meču sinoćnjeg programa Kolumbija je minimalnim rezultatom bila bolja od Ekvadora, a jedini gol postigao je Edvin Kardona.

Južnoamerička fudbalska konfederacija (CONMEBOL) je izabrala Brazl za domaćina turnira prije manje od dvije nedjelje, uprkos alarmantnim ciframa vezanim za kovid-19 u toj zemlji, a nakon što su Argentina i Kolumbija izgubile domaćinstvo.

Uprkos protivljenju organizovanja turnira u svojoj zemlji, kapiten Brazila Kasemiro je rekao da branilac titule namjerava da zadrži trofej.

"Venecuela je imala namjeru da se brani, željela je neriješen rezultat, ali bili smo koncentrisani i agresivni u posljednjoj trećini terena", rekao je Kasemiro.

Brazil i Venecuela su u Grupi B sa Kolumbijom, Ekvadorom i Peruom. Četiri najbolje ekipe iz dvije grupe proći će u nokaut fazu.

Finale Kupa Amerike odigraće se 10. jula na Marakani u Rio de Žaneiru. Taj stadion je bio domaćin i finala prije dvije godine kada je Brazil pobijedio Peru sa 3:1 i osvojio devetu titulu.

izvor:vijesti.me

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!